Oft zusammengekauft
The black-eyed pea or black-eyed bean is a legume grown around the world for its medium-sized, edible bean. It is a subspecies of the cowpea, an Old World plant domesticated in Africa, and is sometimes simply called a cowpea.
Black-eyed beans are small, creamy-flavoured beans with a black ‘scar’ where they were joined to the pod. They are much used in American and African cooking, and are the essential ingredient in a traditional southern-style dish known as Hoppin’ John (a mixture of black-eyed beans, bacon and white rice, traditionally eaten on New Year’s Day).
Die getrockneten Schwarzaugenbohnen sind eine ausgezeichnete Grundlage für die Herstellung afrikanischer und asiatischer Gerichte und lassen sich vielseitig verarbeiten.
Durchschnittliche Nährwerte pro 100g:
Energie 341kJ
Fett 1,4g
Kohlenhydrate 21g
-davon Zucker 2,1g
Ballaststoffe 15,2g
Eweiß 21,6g
Salz 0g
Zutaten und Allergene
schwarzaugige Bohnen
Zubereitung und Aufbewahrung
Kühl und trocken aufbewahren
Importeur: JJ Global Kelsterbach